Offerte aanvragen
Neem contact op!

Echtscheiding & Kinderen

U heeft de knoop doorgehakt, u gaat uit elkaar. Een moeilijke keuze met grote gevolgen voor u, uw ex-partner en eventuele kinderen. Het is in deze belangrijk dat er goed wordt gekeken naar uw persoonlijke en financiële situatie, en snel wordt gehandeld. 

Echtscheidingsconvenant

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan dient de advocaat namens u het verzoekschrift in bij de rechter. Vervolgens wordt het echtscheidingsconvenant opgesteld. Hierin worden afspraken opgenomen met betrekking tot onder andere uw financiën, uw woning, alimentatie en natuurlijk de verdeling van eigendommen. Heeft u kinderen met uw ex-partner? Dan wordt er een ouderschapsplan opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Daarin worden bepalingen rondom de opvoeding van uw kinderen vastgelegd. 

Het afhandelen van een echtscheiding doen veel mensen via de advocaat. Omdat de advocaat het verzoekschrift moet indienen bij de rechter, laten veel mensen het echtscheidingsconvenant ook opstellen door de advocaat. Dit kunt u echter ook laten doen door de notaris. Daar moet u toch naartoe voor de uitvoering van het echtscheidingsconvenant. Bovendien is de notaris onafhankelijk en dat is zeker niet onbelangrijk bij een echtscheiding. Hoekstra & Partners Notarissen heeft in deze niet alleen een juridische, maar ook een adviserende rol. Wij brengen een deskundig advies uit die aansluit op de wensen van u en uw ex-partner. 

Samenwonend

Als u niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, kunt u zonder juridische procedure uit elkaar gaan. Toch is het ook in deze verstandig om afspraken vast te laten leggen door de notaris. Woont u samen en heeft u een samenlevingscontract? Dan beëindigt de notaris de overeenkomst voor u. 

Als u kinderen heeft met uw ex-partner kan Hoekstra & Partners Notarissen een ouderschapsplan met u opstellen en afspraken vastleggen met betrekking tot kinderalimentatie. Zo handelt u de zaken niet alleen goed af voor uzelf, maar ook voor uw kinderen.   

Nieuws / Actueel