Offerte aanvragen
Neem contact op!

Huis & Hypotheek

Het kopen of verkopen van een woning is een grote stap. Of dit nu uw eerste of laatste (ver)koop  is, dit blijft een belangrijk moment in uw leven. Bij de koop of verkoop van een woning zijn grote financiële belangen gemoeid en daarom is het belangrijk dat u samenwerkt met een deskundige en onafhankelijke partner, die u adviseert op basis van uw persoonlijke en financiële situatie. Deze partner vindt u bij Hoekstra & Partners Notarissen.

Koopcontract

Bij het kopen of verkopen van een woning heeft u niet alleen te maken met de makelaar of de hypotheekadviseur, ook met de notaris. De notaris schrijft u in of uit bij het Kadaster en regelt alle financiële zaken. U kunt daarnaast de notaris inschakelen om een koopcontract op te laten maken. Dit kunt u eventueel zelf doen of laten doen door een makelaar of een adviseur. Niet alle partijen zijn echter even onafhankelijk en onpartijdig en bij het opmaken van dit complex juridisch document is juiste kennis geen overbodige luxe. Deze kennis heeft Hoekstra & Partners voor u in huis.

Waarom heeft u een koopcontract nodig? Sinds enige jaren stelt de wet dit verplicht als u de woning voor eigen gebruik koopt. In het contract worden alle afspraken tussen koper en verkoper vastgelegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rechten en plichten van beide partijen, de ontbindende voorwaarden en de waarborgsom.

Huurcontract

Het huren of verhuren van een woning klinkt misschien wat minder spannend, maar ook hier is een contract zeker niet onbelangrijk. Hoekstra & Partners kan een huurcontract opmaken dat u als huurder of verhuurder beschermt. In dit huurcontract worden alle gemaakte afspraken genoteerd, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Hoekstra & Partners voor al u woonzaken

Naast de verplichte notariele leveringsakte en de vaak onvermijdelijke hypotheekakte, zijn het koop- en huurcontract de meest voorkomende contracten/aktes die worden opgesteld als het gaat om huis & hypotheek. Hoekstra & Partners Notarissen kan u echter ook van dienst zijn als het gaat om bijvoorbeeld een nieuwbouw project, partnerschapsvoorwaarden, leveringsaktes, aansprakelijkheidsrecht of appartementsrecht bij splitsing.

Nieuws / Actueel