Offerte aanvragen
Neem contact op!

Levenstestament & Legalisatie

Veel mensen denken bij het woord testament aan overlijden en het regelen van de nalatenschap. U kunt echter ook een levenstestament laten opmaken. Hierin worden bepalingen opgenomen die van toepassing zijn als u nog leeft. Hoekstra & Partners Notarissen helpt u bij het opstellen van deze.

Levenstestament

In een levenstestament staan wettelijke bepalingen die aanvangen op het moment dat u niet in staat bent beslissingen te maken over uw eigen leven. Zo kunt u als u bijvoorbeeld in coma raakt of een beroerte heeft, een andere persoon beslissingen laten nemen namens u. In een levenstestament kunt u aangeven aan wie u deze volmacht geeft. 

Volmacht

De volmacht kunt u opstellen zoals u wilt. U kunt hierin niet alleen aangeven wie er namens u handelt, maar ook welke handelingen de gevolmachtigde mag verrichten en wanneer de volmacht ingaat. U kunt ook een tweede gevolmachtigde laten opnemen of aangeven dat de notaris de gevolmachtigde controleert, als u dat een prettig gevoel geeft.   

Specifieke situaties

U kunt in uw levenstestament laten opnemen wat er moet gebeuren in specifieke situaties. Zulke situaties kunnen betrekking hebben op uw financiën, uw woning, of u wel of niet behandeld wilt worden als u ziek bent, schenkingen die u wilt (blijven) doen of de verzorging van uw huisdieren.

Wijzigen levenstestament

U kunt uw levenstestament of volmacht opstellen en wijzigen wanneer u wilt. Wij raden u echter aan een levenstestament op tijd op te stellen, omdat u natuurlijk nooit weet wat er kan gebeuren. Ook is het aan te raden om zo nu en dan uw levenstestament door te nemen om te kijken of deze nog past bij uw situatie. Hoekstra & Partners Notarissen staat altijd klaar om uw levenstestament door te nemen en u te adviseren op basis van uw wensen.

Nieuws / Actueel