Offerte aanvragen
Neem contact op!

Onderneming & Rechtspersoon

Als ondernemer heeft u genoeg te regelen. Het is daarom prettig dat u zich niet hoeft te verdiepen in fiscale en juridische zaken. Met expertise in ondernemingsrecht ondersteunt Hoekstra & Partners Notarissen u graag op dit gebied.

Bepaling rechtsvorm

Het opzetten van een bedrijf begint met het vaststellen van de rechtsvorm. Bent u een onderneming met rechtspersoonlijkheid of rechtspersoon? Onder beide vormen vallen verschillende organisatievormen, zoals een eenmanszaak, V.O.F., B.V. of N.V.. De notaris kan de fiscale en juridische aspecten voor u in kaart brengen en samen met u bepalen wat het beste bij uw onderneming past.

Welke rechtsvorm u ook kiest, het is van groot belang dat u afspraken met betrekking tot uw onderneming laat vastleggen over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, het overdragen van aandelen, de uitgifte van aandelen, de inbreng van kapitaal en zeggenschap binnen de organisatie. Hoekstra & Partners Notarissen helpt u bij het opstellen van aktes en contracten en adviseert u over de mogelijkheden.

Oprichtingsakte bij rechtspersoon

De oprichting van een rechtspersoon (EESV, N.V. of B.V.) kan alleen via de oprichtingsakte die wordt opgesteld door de notaris. Hierin worden de statuten vastgelegd. Statuten beschrijven onder andere de naam, het doel, eventuele aandeelhouders, het maatschappelijk kapitaal en het aandelenkapitaal van de onderneming. Voor wijzigingen in statuten kunt u altijd terecht bij Hoekstra & Partner Notarissen.

Stichting of vereniging

Hoekstra & Partners Notarissen kan u ook ondersteunen bij het oprichten van een stichting of vereniging. Het oprichten van een stichting of een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid kan uitsluitend via een notariële akte worden gedaan. Hoekstra & Partners Notarissen helpt u bij het opstellen van deze aktes. Daarnaast adviseren we u graag over de mogelijkheden voor uw stichting of vereniging, en brengen we in kaart met welke fiscale en juridische aspecten u te maken krijgt.

Nieuws / Actueel